Boek voor Nederlands is een initiatief van Steven Stavast, Bram de Goeij en Anne Hemmer. Steven en Bram zijn goede vrienden en hebben allebei een achtergrond in theater en film.  Steven en Anne zijn beiden leraar Nederlands en zijn in die rol veel bezig met leesbevordering.

Leerlingen verzuipen vaak in het enorme aanbod aan boeken in de bibliotheek. Leraren weten (helaas) ook niet altijd wat er te vinden is op het gebied van jongerenliteratuur. Wij vinden het ontzettend leuk om samen dingen te maken. Zo kwamen we op het idee om aansprekende video's te maken over toffe boeken.

Met onze tips kunnen leerlingen uit de onderbouw, klas 1 en 2, zich op een ontspannen en leuke manier oriënteren op een nieuw boek om te lezen. Wij streven ernaar om twee nieuwe tips per maand te posten.

Dus: boek nodig voor Nederlands? Begin hier!

 

Contact opnemen?

ANBI Boek voor Nederlands

Beleidsplan Stichting Boek Voor Nederlands 2023
PDF – 70,2 KB 309 downloads
Verslag Uitgeoefende Activiteiten En Financiele Verantwoording
PDF – 61,6 KB 278 downloads

De Inspecteur der Belastingen heeft de Stichting Boek voor Nederlands aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Daardoor zijn giften en schenkingen onder bepaalde voorwaarden fiscaal aftrekbaar.

Het bestuur van Stichting Boek voor Nederlands bestaat uit

Buddy Tegenbosch - Voorzitter

Saskia de Vries - Secretaris

Leontine Morssink - Penningmeester

 

Boek voor Nederlands - Trotse partner van

Boek voor Nederlands is mede mogelijk gemaakt met financiële steun van: Fonds 21, het Cultuurfonds en de Janivo Stichting.